Åk på träningsresa

Det har blivit mycket populärt att åka på träningsresa på semestern. Istället för att resa till Kanarieöarna för att slappa, så reser många för att testa nya sporter och träna.

Träningsresor

Tänk dig att betala för att åka till Portugal, Kanarieöarna eller Mallorca för att träna en veckas tid. Istället för att njuta av värmen, så är du fullt upptagen med att jogga, lyfta vikter, vandra eller cykla. Träningsresor började som en trend för ett par decennier sedan och är idag mycket populära arrangemang. Många gånger är det tidningar som iForm eller Amelia som anordnar en träningsresa för sina läsare. Dessa resor fungerar både för nybörjare och vältränade personer. Det är också vanligt att klubbar, som lokala fotbollsklubbar, samlar ihop pengar för att göra en träningsresa utomlands. Att åka på träningsresa är ett smart sätt att både få göra något nytt, lära känna sina lagkamrater bättre, lära känna nya människor, upptäcka en kultur och samtidigt hålla sig i form. Vissa resor kräver mer av dig och ni äter bara nyttig mat, medan andra resor både innehåller träning, avslappning och härlig semestermat.

Välj rätt resa

Om du vill åka på en träningsresa är det klokt att välja en resa som fungerar för dig. Vissa resor kräver att du redan har en bra grundkondition, så att du orkar cykla fem mil om dagen. Medan andra resor passar nybörjare. Det är många som anmäler sig till en träningsresa som en slags upptakt för att komma i form. För att verkligen njuta av din träningsresa är det klokt om du har tränat lite innan, i alla fall så att du kan powerwalk fem kilometer utan problem. Då kommer du njuta mer av din fysiska semester.

Springa ett lopp utomlands

september 25, 2021

Testa en ny sport

november 17, 2021