Testa en ny sport

Att testa nya sporter är ett bra sätt att både hålla kroppen och hjärnan i trim. Våga pröva nya saker och utmana dig själv.

Fysisk utmaning

Du tränar på gym, löper, cyklar, gör powerwalks eller spelar innebandy varje vecka. År ut och år in. Då är det smart att utmana kroppen med nya sporter. Du ska inte överge din gamla träningsform, men testa på nya aktiviteter någon gång emellanåt. Det passar särskilt bra på semestern eller tillsammans med familjen eller kompisgänget. Varför inte anmäla er som innebandylag till Göteborgsvarvet eller Vasaloppet? Eller testa på en klättervägg eller paddel om du brukar rida. Det finns många intressanta sporter att pröva. Låt kroppen använda andra muskelgrupper än de du vanligtvis övar när du håller på med din favoritsport.

Mental utmaning

Vissa aktiviteter är främst fysiska, medan andra också är mentala. Som att hoppa fallskärm eller göra en veckas vandring i fjällen. För många är långa löplopp både en fysisk och en mental utmaning. Både träningen och sedan själva loppet. Genom att testa nya saker håller du dig lättare i form, både fysiskt och mentalt. Du kommer också att lära känna nya människor och vidga dina vyer.

Åk på träningsresa

oktober 10, 2021

Löp dig i form

december 12, 2021