Löp dig i form

Löpning är en bra aktivitet för dig som vill komma i form. Du kan springa överallt och det kräver ingen speciell utrustning.

Börja din löpträning på rätt sätt

Det är viktigt att du börjar din träning på rätt sätt. Både för att kroppen ska må bra och för att du ska tycka att det är roligt. Du behöver köpa ett par bra skor som passar dina fötter och din kropp. Förslagsvis går du till en sportaffär där du får hjälp att hitta den sko som passar dig. Du kan löpa i vilka kläder som helst, men det kan vara roligt att investera i ett par träningstights, en tröja och en löpjacka. Ska du träna kvällstid bör du också ha reflexer. När du börjar att löpträna ska du utgå från din kondition. Om du är helt otränad bör du börja med att bara promenera. I annat fall kan du kombinera promenad med kortare joggpass. Läs mer om att jogga i löpmagasinet Runners World, som också har bra löpprogram för nybörjare.

Löpningens många fördelar

Det är roligt att löpa. Löpning hjälper dig att komma i form, förbättra din hjärtverksamhet, du får bättre kondition och mer muskler. Samtidigt som du också gå ner i vikt. Löpningen ger dig nya vänner och du kan delta i olika lopp.

Testa en ny sport

november 17, 2021