Rid och umgås med hästar på semestern

Hästar och ridsporter är ett stort intresse i Sverige. Varför inte rida eller åka häst på semestern? Det passar både dig som är en van ryttare och dig som aldrig har suttit på en häst.

Hästar

Hästen är ett vackert och intelligent djur. Även om du inte rider själv, så kan du troligtvis uppskatta skönheten och styrka i en häst. En häst är också en god vän och ett mycket trevligt djur att umgås med. Vare sig du håller på med ridsport eller knappt har satt din fot i ett stall någon gång, så kan du rida och umgås med hästar på semestern. Om du aldrig har ridit blir det ett roligt äventyr att komma ihåg. Hästar som används inom turism är lugna och passar till ändamålet, så du kan känna dig (tämligen) säker när du ska ut på en ridtur.

Ridtur i naturen

Den vanligaste hästsemestern är att göra en dagstur eller en kortare ridtur i naturen. Om du ska åka upp till fjällen kan du testa på att se naturen från hästryggen. Vanligtvis används islandshästar och fjordingar. Stabila ponnyer som kan bära vuxna människor. Om du aldrig har suttit på en häst någon gång, ska du anmäla dig till en tur som passar nybörjare. En riktig klassiker är att rida islandshäst på Island.

Häst och vagn

En riktig cityklassiker är att åka häst och vagn i en större stad. Det är ett roligt sätt att uppleva en citykärna på. Det passar särskilt bra som födelsedagspresent eller om ni ska fira bröllopsdag.

Hästsemester för ryttare

Om du redan kan rida och vill göra en riktig hästsemester kan du resa till Irland. På Irland kan du hyra häst och faktiskt rida under en veckas tid mellan olika gårdar. Du kan också bo på hästgård i Sverige eller Tyskland och ta ridlektioner på välutbildad hästar.

Löp dig i form

december 12, 2021

Tågluffa med barn

februari 11, 2022