Rätt hemförsäkring för ressugna studenter

Det är mycket att tänka på när du flyttar hemifrån och ska studera. Du ska hitta någnstans att bo och så måste du försäkra din bostad. Skaffa hemförsäkring. Vilken hemförsäkring är bäst för studenter som gillar att resa?

Jämför försäkringar

Som student får du många erbjudanden från olika företag. De vill att du ska bli deras kund, för då är chansen stor att du faktiskt fortsätter att vara kund hos dem i framtiden. Bland det viktigaste att tänka över är din försäkring, eller försäkringar. I en vanlig hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkring. Om du gillar att resa är det oerhört viktigt att din försäkring inte bara täcker hemmet, utan också ger dig många resdagar. På sajten Hemförsäkringstudent hittar du din hemförsäkring som student och kan enkelt jämföra och välja mellan kända försäkringsföretag. Du bör både beakta pris, resdagar och självrisken.

Många resdagar

Ju fler resdagar som du har, desto längre resa kan du göra. Även om man talar om fattiga studenter, så stämmer det inte alltid. Många studenter jobbar och ser till att de har råd att göra roliga saker som att resa under själva studierna. Att bli klar med en utbildning tar ju flera år och då är det skönt att få komma iväg ibland. Efter utbildningen börjar ju också arbetslivet. Då är det smart att passa på att resa under studierna då du har mer lov och långa ”lediga” perioder då du ska skriva uppsats.

Få råd att resa som student

Att komma iväg på en resa kan vara välbehövligt under studierna. Särskilt om du känner dig väldigt stressad eller har en jobbig termin. Efter ett par år på ett program kan man lätt hamna i en svacka. Tycka att hela livet bara är studier. Då är det klokt att åka iväg och få lite inspiration. För att få råd med en resa är det klokt att jobba extra. Lägg också undan ett par hundralappar varje månad från dina CSN-pengar, så kommer du få en liten resebudget. Genom att resa under lågsäsong kan du spara tusenlappar. Ta en sista minuten till Grekland i oktober eller åk på en ”weekendresa” mitt i veckan i gråa november, så blir det inte så dyrt.

Author

root@localhost.localhost