Sänk elräkningen och få mer respengar

Idag är el- och bränslepriserna på mångas läppar. Räkningarna har blivit för höga. Du kan dock enkelt sänka dina elkostnader och få mer pengar till roligare saker, som att resa.

Sänk elkostnaderna

Du kan sänka elräkningarna på flera olika sätt. Installera solceller, sänk temperaturen inomhus, köra elbil och byta till Tibber. Hos Tibber får du en app som hjälper dig att ha koll på elförbrukningen i hela bostaden och på så sätt själv sänka förbrukningen, och därmed räkningen. Om du kör elbil kan du smartladda din bil, vilket du kommer spara mycket på. Förutom att du använder grön el till inköpspris. Inga mellanhänder. Det ger dig många tusenlappar om året. Gå in på https://tibber.com/se/ och sänk dina elkostnader och få mer pengar över.

Mer respengar

Förutom att byta elbolag och få bra tips på https://tibber.com/se/ är det smart att se över resten av ekonomin. Många bäckar små bildar en stor å, gäller verkligen vår vardagsekonomi. Hur mycket pengar som du behöver spara ihop beror på ditt resmål. Drömmer du om att kunna ta ledigt och resa i tre månader, springa ett lopp utomlands, bila i USA eller vill du primärt bara få möjlighet att göra fler weekendresor?

Om din dröm är att genomföra en större resa som kräver 50 000-200 000 kronor är det smart att verkligen planera, spara och generera mer pengar. Börja med att sätta ett mål och ett slutdatum. Ni vill som par tågluffa nästa år och behöver 50 000 kronor till den resan. Då behöver ni lägga undan 4 166 kronor varje månad. Titta på era löner och skapa en budget. Hur mycket kan ni spara extra varje månad?

Sedan är det smart att skippa onödiga prenumerationer och streamingtjänster. Laga lunchlådor till jobbet och kör mindre bil. Om möjligt ska du också försöka ”skapa” mer pengar. Antingen jobbar du extra eller så skaffar du dig passiv inkomst. Hyr ut ett rum, en parkeringsplats eller sommarstugan. Då tjänar du pengar utan att behöva sälja din tid, som när du jobbar på ett vanligt jobb. Om du pendlar långt kan du också tjäna mycket genom att byta till elbil. Bensin och diesel är väldigt dyrt och du kommer spara mycket genom att köra på el. Med Tibber blir det än billigare att ladda bilen. Pengar som du sedan lägger på din resa och andra nöjen.

Author

root@localhost.localhost